Let's try!
Let's reuse!
Let's recycle!
Let's play!
Let's puzzle!
Let's calculate!
Previous slide
Next slide

World Clean Up Day

Yesterday was World Clean-up Day. We (the staff of Panha Sabay) joined Cambodian Travel Partner in their plan to clean up the area around their office. It is just outside the city of Siem Reap and that means that there’s hardly any general rubbish collection. There was a lot of plastic trash and because it is rainy season, it all floats along with the rain water, towards the lake. And finally it will all end up in the sea. So we also tried to fish as much as possible out of the water. Perhaps it is a good idea to do it again just before the rainy season next year.

It was a tiring job, it was hot and there were a lot of biting ants around, but is felt so good to do this with a lot of friends. The lunch we had together afterwards was a great reward. Cambodia Travel Partner and Father’s Restaurant, thank you again for taking the initiative and including us in this very-well-spend-Saturday-morning.

Gisteren was het World Clean-up Day. Wij (alle medewerkers van Panha Sabay) hebben ons aangesloten bij het plan van Cambodian Travel Partner om de omgeving van hun kantoor te ontdoen van zwerfafval. Het kantoor is net buiten de stad en dat betekent dat er weinig algemene vuilophaal plaatsvindt. Er lag dan ook heel veel plastic zwerfafval in de berm en omdat het regentijd is, drijft het voor een groot deel via het regenwater in slootjes naar het meer. Uiteindelijk zal het via het meer in de zee terecht komen. We hebben geprobeerd ook zoveel mogelijk afval uit het water te vissen. Maar misschien is het een idee om volgend jaar een schoonmaak te organiseren voor de regentijd.

Het was vermoeiend en het was heet. Er waren bovendien heel veel rode mieren in de berm. Maar het voelde ook heel goed om dit te doen met een grote groep vrienden. De gezamenlijke lunch naderhand was een geweldige beloning. 

Cambodia Travel Partner en Father’s Restaurant dank jullie wel voor het nemen van dit inititatief en het feit dat jullie ons hebben uitgenodigd. Het was een zeer-goed-bestede-zaterdag-ochtend.

More news & events
GET IN TOUCH

Address: National Road 6 Tapaul Village
Svay Dangkum Commune,
Krong Siem Reap 17259, Cambodia

Mobile: +855 95 911 239
Email: info@panhasabay.com
Website: www.panhasabay.com