Let's try!
Let's reuse!
Let's recycle!
Let's play!
Let's puzzle!
Let's calculate!
Previous slide
Next slide

New Money?

This week I got a funny surprise.

When I paid my monthly taxes (the only positive thing about having little turnover is that I have to pay little taxes too) I received a note of 50 Riel as change. I had never seen a note of 50 Riel. Notes of 100 Riel are always in my wallet in high amounts even; I always have to remember to use them when I am paying. And because you see them so many I always assumed they were the smallest banknote in Cambodia.

When I showed this note to my team, some of them even saw it for the first time.

50 Riel is about $ 0,0125 and that means EUR 0,0111.

Not so valuable, but special.

Deze week bracht een grappige verrassing.

Toen ik mijn maandelijkse omzetbelasting betaalde (het enige voordeel van weinig omzet maken is dat ik maar heel weinig belasting hoef te betalen) kreeg ik een briefje van 50 Riel terug. Ik had nog nooit een briefje van 50 Riel gezien. Briefjes van 10 Riel heb ik altijd in grote hoeveelheden in mijn portomonnee; ik moet er altijd bij nadenken om die dingen te gebruiken. En omdat je die zoveel ziet dacht ik altijd dat 100 Riel de kleinste coupure in Cambodja was.

Toen ik het biljet van 50 Riel liet zien aan mijn medewerkers bleken er ook Cambodjanen te zijn die dit nog nooit hadden gezien.

50 Riel is omgerekend $ 0,0125 en dat betekent EUR 0,0111

Niet heel waardevol dus, maar wel bijzonder.

GET IN TOUCH

Address: National Road 6 Tapaul Village
Svay Dangkum Commune,
Krong Siem Reap 17259, Cambodia

Mobile: +855 95 911 239
Email: info@panhasabay.com
Website: www.panhasabay.com